вівторок, 13 червня 2023 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Відбудують село на Чернігівщині, де окупанти утримували людей у підвалі школи
8

Відбудують село Ягідне на Чернігівщині
Фото: Мустафа Найєм
Відбудують село Ягідне на Чернігівщині
Відбудують село Ягідне на Чернігівщині
Відбудують село Ягідне на Чернігівщині
Відбудують село Ягідне на Чернігівщині

Громадські консультації щодо комплексної відбудови села Ягідне в Чернігівській області розпочало Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Воно було під окупацією у березні 2022 року. У сільській школі загарбники організували штаб, а у підвалі навчального закладу примусово утримували цивільних. Там було понад 370 осіб, серед яких 70 дітей. 10 селян загинуло, повідомив голова агентства Мустафа Найєм.

Ягідне будуть відновлювати у рамках експериментального проєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд визначив населені пункти, у яких відбудова пройде за новими принципами

Агентство відновлення розробляє загальну концепцію відновлення, працює над передачею функцій замовника та проєктуванням.

Цього року у Ягідному планують відновити житлові будинки.

"Це включатиме утеплення будівель, заміну покрівель, вікон та вхідних дверей. Крім того, планується проведення реконструкції вулиць, встановлення нових парканів та покриття доріг", – розказав Найєм.

Біля школи створять меморіал. У планах є створення будинку культури зі сховищем та облаштуванням урбан-парку.

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію про виплату репарацій Російською Федерацією Україні.

Відшкодування збитків, завданих РФ, має відбутися за рахунок заарештованих за кордоном коштів та активів російських громадян, наближених до президента Росії Володимира Путіна, сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Відбудують село на Чернігівщині, де окупанти утримували людей у підвалі школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі