понеділок, 15 серпня 2011 20:42

Обвал вартості нафти не знизить ціни на українських АЗС - експерт

Обвал вартості нафти не знизить ціни на українських АЗС - експерт

Зниження цін на нафту, яке зараз відбувається на світових ринках, для Європи не є настільки суттєвим, щоб найближчим часом вплинути на український ринок нафтопродуктів.

Таку думку висловив заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев у ефірі Першого ділового каналу.

"Біржові котирування нафти Brent знизилися на 10 доларів, і це не суттєво, це навряд чи вплине на рівень цін на заправках, який сформувався наприкінці липня. Тому можна казати, що те, що відбувається на світових біржах, на український ринок нафтопродуктів найближчим часом ніяк не вплине", - сказав він.

За його словами, треба враховувати не коливання цін на нафту, які стаються протягом тижня, а на загальний тренд.

"Якщо тенденція закріплюється, то через три тижні, коли на заправки надходитиме закуплене паливо, то це відобразиться на ринку", - вважає експерт.

У разі, якщо тренд зниження цін на нафту триватиме досить довго, то це може дещо опустити ціни на бензин в Україні, вважає він.

"Це може послабити той негативний для споживача фактор, як підвищення акцизів з 1 вересня цього року", - додав Рябцев.

Зазначимо, сьогодні вартість вересневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:45 опустилася на $ 0,05 (0,06%) щодо рівня 12 серпня - до $ 85,33 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Обвал вартості нафти не знизить ціни на українських АЗС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі