понеділок, 19 листопада 2012 12:09

НБУ зобов'язав конвертувати в гривню валютні перекази на суму від 150 тисяч

НБУ зобов'язав конвертувати в гривню валютні перекази на суму від 150 тисяч
Відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 16 листопада №476. Фото: auditagency.com.ua

Національний банк України (НБУ) тимчасово зобов'язав конвертувати в гривню валютні перекази фізичним особам в Україну на суму від 150 тис. грн.

Відповідне рішення закріплене постановою НБУ від 16 листопада №476, яке було опубліковано в офіційній пресі 17 листопада.

Постанова набирає чинності через десять днів з дня її офіційного опублікування.

"Встановити терміном на шість місяців вимогу обов'язкового продажу на міжбанківському валютному ринку України надходжень з-за меж України в іноземній валюті на користь фізосіб (резидентів і нерезидентів) в сумі, яка дорівнює або перевищує в еквіваленті 150 тис. грн на місяць", - йдеться в постанові.

Вимога обов'язкового продажу поширюється на надходження в інвалюті першої групи класифікатора НБУ (найбільш часто використовувані вільно конвертовані валюти) і в російських рублях.

НБУ також передбачив, що банки зобов'язані здійснювати обов'язковий продаж надходжень в інвалюті без доручення клієнта і не пізніше ніж на наступний робочий день після дня зарахування таких коштів на аналітичний рахунок.

При цьому банки повинні здійснювати зарахування гривневого еквівалента на поточний рахунок одержувача переказу не пізніше наступного робочого дня з дня здійснення обов'язкового продажу.

Нагадаємо, для протидії девальвації гривні минулого тижня центральний банк і державний Ощадбанк активно продавали інвалюту на міжбанку, намагаючись задовольнити збільшений попит на неї.

Зараз ви читаєте новину «НБУ зобов'язав конвертувати в гривню валютні перекази на суму від 150 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі