пʼятниця, 16 листопада 2012 13:33

Мінфін та НБУ наважаться на плаваючий курс гривні - експерт

Мінфін та НБУ наважаться на плаваючий курс гривні - експерт
Мар'ян заблоцький: є два основні фактори, які можуть негативно позначитися на курсі гривні. Фото: focus.ua

Міністерство фінансів та Національний банк України (НБУ) зроблять курс гривні гнучкішим.

Таку думку висловив начальник відділу економічних досліджень Ерсте-банку Мар'ян Заблоцький у ефірі Першого ділового каналу.

"Ми підходимо до того етапу, коли і Міністерство фінансів, і Національний банк пристосовуватимуть свою політику. Все ж таки потрібно повернути кредит МВФ, відновити співробітництво. На це є певні умови: МВФ просить - і я думаю, що він абсолютно правий - щоб Україна переходила до більш гнучкого курсу гривні. Це значить дозволити курсу коливатися залежно від того, які ціни експорту, ціни на сталь", - сказав він.

За його словами, є два основні фактори, які можуть негативно позначитися на курсі гривні.

"Уряду варто боятися падіння цін на сталь та подальшого посилення рецесії в економіці України. Це реально може призвести до того, що ми побачимо і більшу курсову нестабільність, і падіння доходів бюджету", - зазначив Заблоцький.

Нагадаємо, МВФ з 2006 року рекомендує Україні перейти до плаваючого курсу гривні, щоб економіка країни могла протистояти зовнішнім шокам.

У НБУ нині розглядають можливість підвищувати гнучкість курсу гривні.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін та НБУ наважаться на плаваючий курс гривні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі