понеділок, 14 січня 2013 16:51

НБУ вирішив ліквідувати банк заарештованого екс-кандидата у нардепи

НБУ вирішив ліквідувати банк заарештованого екс-кандидата у нардепи
Фото: forbes.ua

Національний банк України (НБУ) відкликав банківську ліцензію і почав процедуру ліквідації ПАТ "Ерде Банк".

Про це йдеться у повідомленні Фонду гарантування вкладів Фізичних осіб.

"Виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам "Ерде Банку" будуть здійснюватись відповідно до Загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду з 15 січня по 22 лютого 2013 року через установи банку-агента Фонду ПАТ "КБ "Хрещатик". В подальшому виплати гарантованої суми відшкодування здійснюватимуться відповідно до чинного законодавства за індивідуальними зверненнями до Фонду", - сказано в повідомленні.

Для отримання гарантованої суми відшкодування у банку-агенті потрібно пред'явити паспорт (або інший документ, що посвідчує особу) та документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Відшкодування також виплачуватимуться іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Вимоги кредиторів приймаються протягом 30 днів з дня опублікування відомостей про відкликання банківської ліцензії, ліквідацію банку та призначення уповноваженої особи Фонду.

Нагадаємо, "Ерде Банк" на 100% є українським підприємством, без участі міжнародного капіталу.

Варто зауважити, що Власник банку Руслан Демчак був заарештований 31 серпня в Вінницькій області, де він балотувався в народні депутати. Він звинувачується за легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом.

Зазначимо, що станом на 20 грудня в Україні нараховувалось 22 банки у стадії ліквідації.

Зараз ви читаєте новину «НБУ вирішив ліквідувати банк заарештованого екс-кандидата у нардепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі