середа, 31 жовтня 2012 11:49

Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в "Ерде Банк"

Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в "Ерде Банк"
"Ерде банк" на 100% складається з українського капіталу. Фото: minfin.com.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 30 жовтня терміном на три місяці ввів тимчасову адміністрацію в "Ерде Банк" (Київ).

Великим власником банку є Руслан Демчак, який боровся за мандат у новій Верховній Раді, але потім був заарештований і нині перебуває в СІЗО.

"Уповноваженою особою Фонду на здійснення тимчасової адміністрації призначений провідний професіонал з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу впровадження планів врегулювання Фонду Олександр Курінний", - йдеться в повідомленні ФГВФО.

Згідно з ним, рішення про введення тимчасової адміністрації та призначення уповноваженої особи було прийнято 29 жовтня.

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів є установою, яка виконує спеціальні функції у сфері гарантування вкладів фізичних осіб і виведення неплатоспроможних банків з ринку.

Фонд є юридичною особою публічного права.

Заснований з метою захисту прав і законних інтересів вкладників банків.

Основним завданням Фонду є забезпечення функціонування системи гарантування вкладів фізичних осіб і виведення неплатоспроможних банків з ринку.

Зараз ви читаєте новину «Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в "Ерде Банк"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі