понеділок, 02 грудня 2019 11:22

Назвали випадки, коли за комуналку можна не платити

Назвали випадки, коли за комуналку можна не платити
Споживач може не оплачувати комуналку, якщо зафіксована низька температура теплоносія. Фото: 5 канал

Українці можуть не платити за неякісні комунальні послуги. Однак спочатку треба з'ясувати, хто винен у тому, що батареї холодні.

"Насамперед потрібно зрозуміти, де саме є проблема: вона ззовні чи всередині будинку. Якщо постачальник надав адекватний теплоносій у будинок, а тепло розгубилося по дорозі – це проблема керівника або ОСББ. Якщо на зборах співвласників квартир ви самі відмовилися від енергоефективної модернізації, тоді це вже особисто ваша вина й платити доведеться", – каже координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадської мережі ОПОРА Тетяна Бойко, передає "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр сказав, на скільки зменшаться платіжки за газ

Наголошує, що споживач може не оплачувати комуналку, якщо зафіксована низька температура теплоносія. Або коли керівник будинку не виконав покладені на нього зобов'язання з модернізації споруди.

"Але, коли ви повідомляєте про проблеми, в день перевірки сам постачальник підкручує гайки й у вас несподівано стає тепло і з крана тече не тепла, а гаряча вода. Такі випадки справді трапляються, але не скажу, що масово", – пояснила Бойко.

З 1 січня 2020-го в Україні діятиме страхова вартість газу для населення. Люди за цієї ціною зможуть купувати газ, якщо ринкова відчутно зросте. За словами міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля, газ коштуватиме дешевше на 7%, ніж минулий опалювальний період.

Зараз ви читаєте новину «Назвали випадки, коли за комуналку можна не платити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі