понеділок, 09 жовтня 2017 21:10

Назвали оптимальну зарплату для українців

Кожен третій українець мріє про зарплату понад 30 тисяч гривень, але реально отримує 5-6 ти-сяч гривень. Експерт Андрій Степановський пояснив, чому в Україні такі занижені виплати.

"Українці живуть за межею бідності. За останні роки третина відмовилась від розваг, половина від подорожей, а 80% ходять на роботу, щоб прогодувати свої родини та оплатити комунальні послуги", - каже експерт. Такі дані отримали в результаті опитування, проведеного у липні- ве-ресні в 15 областях України.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нобелівський лауреат з економіки дав рецепт процвітання України

Експерт пояснює, що в центральній Україні людей задовольнила б зарплата 12-15 тисяч гри-вень, на Заході – 20 -25, на Сході 15-20 і в Києві більше 30 тисяч гривень.

" Оплата праці в Україні недооцінена. Якщо взяти погодинну оплату, як у Європі, то при сере-дній зарплаті українець отримує 35 гривень. Але реально багато українців заявляють про заробі-тки 15-20 гривень на годину. Це нонсенс при таких високих цінах на продукти харчування. Оплату потрібно переглядати, але піднімати її не так раптово, як це зробили у січні цього року, а поступово, за кілька років. При цьому скорочувати кількість вихідних", -додав експерт.

За статистикою середня зарплата в січні - липні 2017-го склала 6738 грн. Кожен вось-мий українець має дохід нижче мінімальної зарплати, а в цілому заробітки майже трети-ни наших співгромадян не дотягують до 5 тис. грн. І в тому, що такої суми їм для життя цілком достатньо, погоджується лише кожен сотий. А іншим потрібні набагато більші гроші.

Зараз ви читаєте новину «Назвали оптимальну зарплату для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі