субота, 28 вересня 2024 05:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали найкращий час для користування пралками, прасками та електроплитами

Найменше навантаження на енергосистему зараз фіксується у період високої сонячної активності та ефективної роботи промислових і побутових сонячних елекростанцій.

Тому період із 10:00 до 16:00 - найкраще підходить для користування пралками, прасками, електроплитами. Про це повідомило Укренерго.

"Чому ми часто повідомляємо, що відключення не прогнозуються, але закликаємо економити увечері та користуватись потужними електроприладами вдень. Через пошкодження, яких зазнали великі теплові і гідроелектростанції внаслідок російських обстрілів - українська енергосистема відчуває дефіцит потужності у години максимального споживання", - пише Укренерго.

"Тому увечері зберігається необхідність споживати електроенергію ощадливо, не вмикаючи кілька потужних електроприладів одночасно", - пояснила компанія.

Автор: Facebook.com/npcukrenergo
  Укренерго повідомило про найкращий час для користування потужними електроприладами
Укренерго повідомило про найкращий час для користування потужними електроприладами

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто найбільше допомагає Україні під час війни - інфографіка

"Розуміємо, що значна частина людей у цей час перебуває на роботі. Але хто має таку змогу - будь ласка, перенесіть користування потужними електроприладами саме на денний час. Це допоможе збалансувати енергосистему, рівномірніше розподіливши споживання протягом доби", - звернулося Укренерго.

У суботу, 28 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не плануються, повідомило Укренерго.

Цього тижня Нідерланди повідомили про допомогу для енергетики України.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращий час для користування пралками, прасками та електроплитами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі