пʼятниця, 14 червня 2024 21:05

Наступного тижня ситуація зі світлом погіршиться: що сталося

Наступного тижня ситуація зі світлом погіршиться: що сталося
Завтра один енергоблок АЕС виведуть у ремонт. Фото: Pexels

Наступного тижня ситуація в енергосистемі ускладниться.

Повернеться спека, через що зросте енергоспоживання. Про це сказав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передає "Українська правда".

Також виведуть у ремонт черговий енергоблок АЕС.

"Ми будемо мати справу відзавтра вже зі зниженою потужністю на атомних електростанціях, як очікується. І в середині двадцятих чисел червня - ще будемо мати додатковий крок зниження потужності на АЕС. Це пов'язано саме з ремонтною кампанією", - сказав він.

Кудрицький пояснив, що ремонтна кампанія необхідна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плани щодо відключень світла 14 червня змінились - нові дані Укренерго

"Справа в тому, що ця ремонтна кампанія, вона, по суті, є кампанією з перевантаження палива, під час якого здійснюються ремонти. Тому, оскільки паливо має здатність виробляти енергію тільки певний час, і коли воно вигорає - його треба точно міняти", - розповів він.

Тому ремонти дуже важко якось "посунути" в часі.

"Це можна відтермінувати на декілька днів, або на тиждень такий ремонт, але точно його не можна повністю усунути, тому що це пов'язано саме з кампанією із перевантаження палива на АЕС", - додав голова правління.

Перед усіма органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії.

Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Наступного тижня ситуація зі світлом погіршиться: що сталося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі