понеділок, 10 червня 2024 04:50

Держустанови будуть економити електроенергію - розпорядження уряду

Держустанови будуть економити електроенергію - розпорядження уряду
В Кабміні вирішили економити електроенергію. Фото: Енергозбут

Перед усіма органами державної влади поставлене завдання зменшити споживання електроенергії.

Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Працюємо над тим, аби зменшити споживання. Починаємо з себе. Ухвалюємо сьогодні відповідне розпорядження уряду", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністерство енергетики розкритикувало матеріал Financial Times про Україну

Аналогічні кроки було рекомендовано зробити правоохоронним органам, органам судової влади, іншим держорганам. Місцевій владі - обмежити вуличне освітлення.

"Бізнес закликаємо також обмежити використання енергоємного обладнання, яке не критичне для виробничої діяльності", - зауважив прем'єр.

Винятком буде використання кондиціонерів у лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу, прокоментував Шмигаль.

В Україні недостатньо потужностей генерації та імпорту електроенергії для покриття споживання, зранку вводилися екстрені відключення в окремих регіонах.

Відключення споживачів, що розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня.

У понеділок, 10 червня, по всій території України будуть застосовувати графіки відключення електроенергії. Вони діятимуть з 16:00 до 22 00.

Зараз ви читаєте новину «Держустанови будуть економити електроенергію - розпорядження уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі