вівторок, 21 квітня 2020 16:00

Наслідки карантину: у 170 країнах зменшиться дохід на душу населення

Наслідки карантину: у 170 країнах зменшиться дохід на душу населення
Економісти прогнозують сотні мільярдів доларів втрат від бурхливої пандеміїkiev-company.in.ua

Через коронавірус населення 170 країн стане значно біднішим. Про це в блозі Міжнародного валютного фонду повідомила директор-розпорядник організації Кристаліна Георгієва.

"Цього року в 170 країнах зменшиться дохід на душу населення, в той час як кілька місяців тому ми прогнозували зростання доходу на душу населення в 160 країнах", - написала Георгієва.

За словами голови Фонду, фіскальна допомога, яка була виділена на подолання негативних економічних наслідків через пандемію в світі з боку урядів різних країн, становить вже 8 трлн дол.

Георгієва повідомила, що МВФ, який має кредитний потенціал у розмірі 1 трлн дол., уже схвалив надзвичайне фінансування для 29 з 103 країн, які попросили допомогу у Фонду.

Як зазначила директор-розпорядник МВФ, організація також відклала стягнення боргів із найбідніших держав на суму в 12 млрд дол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді розповіли, як рятуватимуть економіку

Разом з тим вона висловила стурбованість через економічну загрозу для країн, що розвиваються.

"Що мене дуже турбує, так це країни, що розвиваються. Вони втратили вже близько 100 мільярдів доларів", - сказала вона.

Георгієва заявила, що країни, які сильно залежать від продажу сировини, вже зазнали великих втрат через падіння цін на експортні товари.

Україні потрібна допомога МВФ. Про це заявив президент Володимир Зеленський в ефірі телеканалу "Україна" у п'ятницю ввечері. На запитання: "Україна може вижити без грошей МВФ?" президент відповів: "Чи може людина прожити без води тиждень? А навіщо? З МВФ ситуація така сама. А навіщо нам так ризикувати? Навіщо нам довести ситуацію до дефолту? Навіщо нам всі ці випробування? Їх і так багато".

Зараз ви читаєте новину «Наслідки карантину: у 170 країнах зменшиться дохід на душу населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі