вівторок, 21 квітня 2020 12:50

В уряді розповіли, як рятуватимуть економіку

В уряді розповіли, як рятуватимуть економіку
Заходи зі стимулювання української економіки будуть впроваджуватися поетапно після піку захворюваності COVID-19 etcetera.media

Радник президента назвав найефективніший спосіб допомогти бізнесу.

Заходи зі стимулювання української економіки будуть впроваджуватися поетапно після піку захворюваності Covid-19. Про це заявив радник президента Олег Устенко під час онлайнзустрічі з представниками бізнесу, передає пресслужба Офісу президента.

За словами Устенка, найбільш ефективним інструментом в таких умовах є створення нових робочих місць. Він нагадав, що Кабінет міністрів уже представив перші програми, які допоможуть бізнесу зберегти робочі місця і отримати фінансову допомогу для продовження діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можемо заробити. В "Нафтогазі" відреагували на "мінусові" ціни на нафту

"Стимулювання зростання кількості робочих місць більш ефективно, ніж виплата допомоги з безробіття цим людям", - вважає радник президента.

Крім того, Устенко підкреслив, що зараз Україні дуже важливо почати нову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

"Нова програма з МВФ допоможе країні частково покрити дефіцит держбюджету і розблокує можливість виходу на зовнішні ринки запозичення капіталу", - сказав радник президента.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до державного бюджету 2020 року. Доходи державного бюджету скорочені на 11% - до 975,8 млрд грн, витрати зросли на 7% (на 82,4 млрд) до 1,266 трлн грн. При цьому надходження від зборів податків скоротяться на 143 млрд грн за рахунок зниження внутрішніх податків і ПДВ з імпорту.

Зараз ви читаєте новину «В уряді розповіли, як рятуватимуть економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі