вівторок, 05 квітня 2011 11:02

Намагання легалізувати зарплати призведе до зростання безробіття?

Намагання легалізувати зарплати призведе до зростання безробіття?

Норми законопроектів щодо легалізації заробітних плат навряд чи вирішать проблему тінізації зарплат, але можуть призвести до зростання безробіття.

Таку думку висловила експерт Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Олександра Бетлій.

"Наприклад, деякі люди в регіонах працюють на одній основній роботі і на другій - за сумісництвом. Скажімо, що отримують і там, і там зарплату по тисячі гривень. Якщо для кожного роботодавця поставлять індикативну зарплату у 3 тисячі, то цей працівник, швидше за все, взагалі залишиться без роботи", - зазначила дослідниця.

"Що пропонує уряд? Він пропонує покарати і працівника, і роботодавця, натомість не пропонуючи нічого. Все-таки треба було пропонувати якісь заходи як "пряник". А якщо ми не зменшуватимемо нарахування на заробітну плату, то дуже важко собі уявити, як взагалі всі ці запропоновані методи спрацюють", - додала Бетлій.

У Міністерстві соціальної політики кажуть, що найближчим місяцем законопроекти будуть доопрацьовувати. У цей час обіцяють вислухати зауваження роботодавців, профспілок та опозиції. Після цього їх запропонують на розгляд у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Намагання легалізувати зарплати призведе до зростання безробіття?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі