пʼятниця, 10 серпня 2012 09:15

"Нафтогаз" зекономив газу на 2 мільярди гривень

"Нафтогаз" зекономив газу на 2 мільярди гривень
Протягом січня-липня 2012 року "Нафтогаз" зекономив близько 2 млрд грн. Фото: rencentre.com

Протягом січня-липня 2012 року підприємства Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" зекономили близько 2 млрд грн завдяки економії природного газу у обсязі 570 млн куб.м.

Про це повідомила прес-служба державного холдингу.

"Таку економію вдалося отримати за рахунок впровадження енергоощадних заходів згідно з положеннями Програми підвищення енергоефективності компанії "Нафтогаз України" на 2010-2014 роки та програм енергозбереження дочірніх компаній та акціонерних підприємств Компанії", - пояснили в компанії.

Згідно із заявою "Нафтогазу", зменшення витрат природного газу стало можливим за рахунок: модернізації газоперекачувальних агрегатів, спрямованої на підвищення їхнього коефіцієнта корисної дії, ущільнення технічного обладнання на компресорних станціях, впровадження будівництва систем утилізації тепла (ДК "Укртрансгаз"); впровадження сучасних електронних систем запалювання на газомотокомпресорах (ВАТ "Укрнафта"); утилізації газу дегазації конденсату та нафти (ДК "Укргазвидобування"); проведення налагоджувальних робіт котлів та заміна накладок котельного обладнання (ВАТ "Укртранснафта").

Нагадаємо, раніше "Укртрансгаз" повідомляв, що Україна За 7 місяців 2012 року зменшила імпорт газу на 39% до 19 млрд куб. м.

Зазначимо, що у першому кварталі 2012 року ціна російського газу для України становила близько $416 за 1 тис. куб. м, у другому - близько $425 за 1 тис. куб. м.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" зекономив газу на 2 мільярди гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі