середа, 24 березня 2021 16:13

На що звернути увагу під час оформлення кредиту онлайн

На що звернути увагу під час оформлення кредиту онлайн
Штрафи та пеня для кредитів понад 1 мінімальну зарплату не можуть перевищувати половини суми кредиту. Фото: unsplash

Кредитний онлайн-договір має таку ж юридичну силу, як і паперовий, тому українців закликають не нехтувати своїми зобов'язаннями.

Про це повідомляють у НБУ.

"Невиконання умов кредитного онлайн-договору може негативно вплинути на вашу кредитну історію та ускладнити отримання нового кредиту. Крім цього, фінансова установа може передати інформацію про вас до колекторської компанії, представники якої будуть телефонувати і писати з вимогою повернути борг", - пояснюють у Нацбанку.

Під час оформлення кредитного онлайн-договору українцям радять:

- уважно читати договір з фінустановою, звертати увагу на відсоткову ставку, комісії, додаткові платежі та штрафи у разі прострочки;

- виконувати зобов'язання за кредитним онлайн-договором;

- якщо фінансова установа порушила права клієнта, він має право звернутися до НБУ за номером 0 800 505 240.

Розмір штрафів і пені за кредитами до 1 мінімальної зарплати не може перевищувати подвійної суми кредиту, оформленого після 8 січня 2021 року.

Штрафи та пеня для кредитів понад 1 мінімальну зарплату не можуть перевищувати половини суми кредиту. Однак ці обмеження не розповсюджуються на інші платежі, що підлягають сплаті за порушення виконання кредитних зобов'язань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банки відхилили більшість заявок на іпотеку під 7%

"Якщо берете кредит, більший за мінімальну зарплату й строком понад місяць, то фінустанова повинна надати не тільки договір, але й паспорт споживчого кредиту", - йдеться у повідомленні.

Під час оформлення мікрокредиту українцям радять перевіряти реєстрацію фінансової установи, графік платежів та умови нарахування відсотків.

Зараз ви читаєте новину «На що звернути увагу під час оформлення кредиту онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі