пʼятниця, 16 січня 2015 09:40

МВФ закликав збільшити підтримку України

МВФ закликав збільшити підтримку України
Фото: pravda.ru

Україні потрібна ширша міжнародна допомога. Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, виступаючи в Раді з зовнішньої політики у Вашингтоні, пише РИА Новости.

"Критично важливе зростання міжнародної підтримки, щоб доповнити підтримку, надану (Україні - ред.) МВФ", - сказала Лагард.

При цьому вона не назвала конкретний обсяг необхідної допомоги допомоги.

Нагадаємо, що МВФ відкрив для України кредитну дворічну програму на 17,1 мільярда доларів. З цієї суми 4,6 мільярда Київ отримав в 2014 році, інші кошти повинні бути виділені в 2015 році. Фіндопомогу також надавали Світовий банк, Європейський банк реконструкції і розвитку, Європейський інвестбанк і ряд країн.

В цілому в 2014 році Україна отримала фінансову допомогу на суму близько 9 мільярдів доларів.

12 січня президент України Петро Порошенко заявив, що Україні у 2015-2016 роках знадобиться міжнародна допомога на суму до 15 млрд дол.

Порошенко зазначив, що сума в 13-15 млрд дол. повинна буде враховувати допомогу для Києва з боку США, Канади, Японії, Євросоюзу, МВФ і Світового банку. Президент уточнив, що ця сума допомоги для України буде остаточно визначена після консультацій з МВФ.

В коментарі Gazeta.ua економіст Борис Кушнірук зазначив, що без фінансової підтримки МВФ Україну неминуче чекає дефолт.

 

Зараз ви читаєте новину «МВФ закликав збільшити підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі