субота, 09 квітня 2022 08:00

Спецтема: Війна Росії проти України

МВФ відкрив спецрахунок для міжнародної допомоги Україні

МВФ відкрив спецрахунок для міжнародної допомоги Україні
Україна отримуватиме фінансову допомогу на спецрахунок. Фото: glavcom.ua

У п'ятницю, 8 квітня, на засіданні Ради директорів Міжнародного валютного фонду було погоджено відкриття спеціального рахунку, на який країни-донори зможуть переказувати кошти для допомоги Україні.

$1 млрд від Канади буде направлений на допомогу уряду України через інструменти МВФ. Про це повідомив заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина може до кінця року позбутися російської нафти – Шольц

"Ми з Мінфіном лобіювали це рішення разом з урядом Канади та з самого початку отримали підтримку ще й Нідерландів, Польщі, країн Скандинавії та Балтії", - уточнив.

На сайті МВФ повідомили, що спецрахунок призначений для спрямування донорських ресурсів у вигляді грантів та позик на допомогу Україні у задоволенні платіжного балансу та бюджетних потреб і стабілізації економіки.

Євросоюз та Канада вирішили збільшити фінансування надання Україні військової допомоги. ЄС додатково виділить 500 млн євро, повідомив голова Європейської ради Шарль Мішель у Twitter. "Після швидкого схвалення це збільшить до 1,5 мільярда євро на підтримку України військовою технікою від ЄС", - написав Мішель.

Зараз ви читаєте новину «МВФ відкрив спецрахунок для міжнародної допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі