пʼятниця, 08 квітня 2022 02:37

Євросоюз і Канада збільшать фінансову допомогу Україні

Євросоюз і Канада збільшать фінансову допомогу Україні
Україні додатково допоможуть. Фото: Комерсант

Євросоюз та Канада вирішили збільшити фінансування надання Україні військової допомоги.

ЄС додатково виділить 500 млн євро, повідомив голова Європейської ради Шарль Мішель у Twitter.

"Після швидкого схвалення це збільшить до 1,5 мільярда євро на підтримку України військовою технікою від ЄС", - написав Мішель .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС назвали санкції проти РФ, на яких наполягає Україна

Канада в новому бюджеті на 2022-23 роки передбачає 1,5 млрд доларів на фінансування купівлі зброї та нових кредитів для України.

"Міністр фінансів Христя Фріланд подала федеральний бюджет Канади. Він включає додаткові 500 мільйонів доларів у 2022-23 роках для надання подальшої військової допомоги Україні та до 1 мільярда доларів нових кредитних ресурсів для України. Канада буде поруч із українцями до їхньої перемоги", - у Twitter написав депутат парламенту Канади Іван Бейкер.

Питання надання Україні додаткової допомоги почали розглядати ще до вторгнення Росії.

"Від першого дня, коли ми почали працювати над бюджетом, ця програма зростання завжди була в центрі наших турбот. А потім Володимир Путін вторгся до України", - констатувала Фріланд.

Країни ЄС, які приймають біженців з України після російського вторгнення, отримають негайну фінансову підтримку у розмірі €3,4 млрд. Це допомога урядам ЄС для покриття витрат на інфраструктуру, житло, зайнятість, освіту, соціальна інтеграцію, охорону здоров'я та догляд за дітьми для біженців.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз і Канада збільшать фінансову допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі