пʼятниця, 23 серпня 2024 14:19

Світові ціни на нафту досягли рекордно низького рівня

Світові ціни на нафту досягли рекордно низького рівня
Нещодавнє падіння було спричинене побоюваннями щодо жорсткої економічної посадки в США. Фото: pixabay.com

Ціни на нафту досягли найнижчого рівня з початку січня.

Рівень зайнятості в США викликав побоювання щодо попиту, а відновлення переговорів в Газі зменшило занепокоєння щодо перебоїв у постачанні, повідомляє Reuters.

"Світові ціни на нафту майже не змінилися, закінчуючи тиждень зниженням. Ф'ючерси на нафту марки Brent, яка цього тижня втратила близько 3%, коштували 77,32 долара за барель. WTI втратила майже 5%, - 73,11 долара. Цього тижня обидва індекси досягли найнижчого рівня з початку січня після того, як уряд США різко знизив оцінку кількості робочих місць, створених роботодавцями в країні цього року до березня", - сказано в повідомленні.

Це викликало занепокоєння щодо потенційної рецесії в Сполучених Штатах, яка може зашкодити попиту в країні. США є найбільшим споживачем нафти, але деякі аналітики вважають, що це надмірна реакція на перегляд кількості робочих місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подорожчав перед вихідними, що з доларом

"Нещодавнє падіння спричинили побоювання щодо жорсткої економічної посадки в США. Однак дані показали, що ринок праці охолоджується поступово, а не стрімко сповільнюється. Цьому сприяли ознаки стійкого попиту в США", - зазначають аналітики ANZ Research.

Останні дані з Китаю вказують на проблеми в економіці та уповільнення попиту з боку нафтопереробних заводів.

Деякі аналітики кажуть, що є ознаки того, що нафта може знайти підтримку в найближчі тижні, оскільки світові запаси нафти скоротилися за останні два місяці.

Поновлення переговорів про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС також допомогло зменшити занепокоєння щодо поставок. Це також вплинуло на світові ціни на нафту. Американська та ізраїльська делегації розпочали новий раунд зустрічей у Каїрі в четвер, щоб вирішити розбіжності щодо пропозиції про перемир'я.

Світові ціни на нафту стрімко зросли у четвер. Причиною такого зростання 15 серпня стало сподівання, що зниження ставок у США збільшить попит на паливо.

Зараз ви читаєте новину «Світові ціни на нафту досягли рекордно низького рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі