пʼятниця, 30 січня 2015 17:07

Світові банкіри очікують, що рубль впаде до 82 за долар в найближчі місяці

Світові банкіри очікують, що рубль впаде до 82 за долар в найближчі місяці
Фото: zn.ua

Рубль продовжує ослаблення на тлі введених через ситуацію в Україні санкцій, і можливого їх посилення. Тиск на рубль "буде загострюватися" і валюта ослабне на 16 % до 82 рублів за долар у найближчі три місяці. Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на аналітиків міжнародної фінансової компанії Credit Suisse.

Російська валюта втрачає 12 % своєї вартості в січні, і це найгірший показник на ринках у цьому місяці. Ціни на нафту падають, а на Сході України - загострення ситуації.

На думку аналітиків, російська економіка скоротиться цього року на 5,6.

"Геополітична ситуація далека від врегулювання", - пишуть аналітики Credit Suisse.

"Додатковий тиск на рубль відбувається через затяжний український конфлікт і побоювання з приводу нового раунду санкцій", - зазначив головний економіст банку America Corp. у Москві Володимир Осаковський. "Зміни курсу рубля створює траєкторію для всіх інших російських активів", - додав він.

Нагадаємо, що до кінця року Центробанк Росії валютними інтервенціями збив курс до 53 рублів за долар, однак уже на початку січня рубль знову почав дешевшати.

Зараз ви читаєте новину «Світові банкіри очікують, що рубль впаде до 82 за долар в найближчі місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі