вівторок, 22 жовтня 2024 04:52

Мільйонна різниця: в Україні змінилася кількість пенсіонерів

Мільйонна різниця: в Україні змінилася кількість пенсіонерів
Пенсіонерів в Україні поменшало. Фото: Freepik

Кількість пенсіонерів Україні за п'ять років скоротилась майже на 1 млн осіб. Йдеться про всі категорії пенсіонерів крім тих, хто отримує пенсії у зв'язку з інвалідністю.

У жовтні 2019-го, було майже 11,4 млн пенсіонерів. З них 8 млн 595 тис. – це ті, хто отримував пенсію за віком. Тобто люди після 60 років, які виконали вимоги щодо стажу, йдеться в публікації OBOZ.UA.

Із загальної кількості пенсіонерів "особливі" пенсії отримували 2 млн 754 тис. осіб. Переважно це українці, які отримували пенсію по інвалідності – 1 млн 417 тис. осіб. До речі, п'ять років тому їхня середня виплата складала 2564 грн – це 85,7% від загальної середньої пенсії на той момент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, коли збільшать пенсії

Також особливу пенсію отримували ті, хто вийшов раніше на пенсію за вислугою років (наприклад, мали стаж шкідливої роботи) – 623 тис. осіб, а також ті, хто отримував пенсію у зв'язку з втратою годувальника (це 628 тис. осіб).

10,34 млн пенсіонерів проживає в Україні станом на 1 жовтня 2024 року. 12,7% з них отримують пенсію понад 10 тис. грн, йдеться у дослідженні Opendatabot.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонна різниця: в Україні змінилася кількість пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі