середа, 31 серпня 2011 12:06

Лукашенко пообіцяв білорусам матеріальну допомогу

Лукашенко пообіцяв білорусам матеріальну допомогу

Населенню Білорусі буде надана матеріальна допомога при виході на єдиний курс національної валюти.

Про це заявив президент країни Олександр Лукашенко.

"Ми, чого б нам це не коштувало, не повинні допустити падіння реальних доходів населення", - пояснив він.

За словами Лукашенка, одночасно з виходом на єдиний курс рубля держава має намір реалізувати комплекс заходів щодо соціальної підтримки населення. Зокрема, бюджетникам і непрацюючим пенсіонерам одноразово виплатять по 500 тис. рублів (близько $ 99).Також 1 листопада буде проведено перерахунок трудових пенсій.

Президент Білорусі зазначив, що в бюджеті країни передбачено 70 млрд рублів "для надання адресної державної допомоги особливо нужденним".

Раніше 30 серпня Лукашенко на нараді з соціально-економічних питань також заявив, що приватний бізнес має "підставити плече державі" і поділитися з ним своїми надприбутками, отриманими в результаті різкого зростання цін.

"Всі доходи від зростання цін направимо на заходи соціальної підтримки ...Там, де утворилися надприбутки, ці надприбутки повинні бути вилучені", - підкреслив президент.

У вівторок Лукашенко оголосив, що з середини вересня в країні буде запроваджено вільний курс рубля. Це може привести до подальшої девальвації білоруської валюти. У травні, щоб впоратися з валютною кризою, уряд країни девальвував місцеву валюту до долара більш ніж на 50 відсотків, однак подолати дефіцит валюти так і не вдалося.Тим часом в Білорусі різко зросли ціни і почалися перебої з імпортними товарами, а владі довелося звернутися за кредитами до Росії і МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко пообіцяв білорусам матеріальну допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі