середа, 07 лютого 2007 21:03

Кримські татари отримали земельних ділянок на 15 тисяч більше ніж просили

Кількість земельних ділянок, які виділили під будівництво приватного житла кримським татарам, вже перевищує реальну потребу. Про це сьогодні на Колегії Республіканського комітету із земельних ресурсів автономії повідомив голова відомства Микола Голубєв.

За його словами, 244 тисячам кримських татар потрібна 61 тисяча ділянок. В той же час, репатріанти вже отримали 76 тисяч земельних наділів.

За словами голови комісії кримського парламенту з аграрних і земельних питань, екології і раціонального природокористування Олега Русецького, в той час, як влада йде на поступки кримським татарам і постійно пропонує варіанти виділення нових ділянок для забудови, кримські татари не хочуть жити навіть у вже облаштованих селищах.

- У 1991 році для татар, які повертаються до Криму, в районі Бахчисараю створили село Сарибаш, до якого були проведені комунікації, але зараз там практично ніхто не живе, а будинки звідти перенесли на захоплені ділянки в Сімферопольському районі, - говорить Русецький.

З наданих земель кримськими татарами у Великій Ялті не освоюється 461 земельна ділянка, в Алушті - 707, в Судаку - 545 і у Феодосії - 916 ділянок. Загальне число не освоєних земельних ділянок, які були наданих під індивідуальне будівництво, в 2006 році складало 18 тисяч 869. З них половина належить кримським татарам, повідомляє Новий Регіон.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари отримали земельних ділянок на 15 тисяч більше ніж просили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі