четвер, 19 березня 2015 09:28

Корейська SsangYong Motor припинила поставки автомобілів в Росію

Корейська SsangYong Motor припинила поставки автомобілів в Росію

Південнокорейська автомобільна компанія SsangYong Motor з січня призупинила поставки автомобілів в Росію. Про це заявив прес-секретар компанії, передає Reuters.

Причина рішення, за словами представника компанії - різке падіння рубля, що сильно вдарило по попиту. При цьому компанія не планує відновлювати постачання в Росію, поки рубль не стабілізується. Замість російського ринку компанія збільшить обсяги продажів в Європі і Китаї, сказав прес-секретар.

Згідно з даними Асоціації автовиробників Південній Кореї, компанія не постачала авто в Росію вже в січні-лютому 2015 року. Загалом падіння експорту склало 41% з рекордного обсягу 35,7 штук в 2013 році до 21,2 штук.

Крім того, SsangYong має власні виробничі майданчики в Росії. Так, корейські позашляховики під цією маркою збираються на виробничому майданчику Sollers у Владивостоці. Підприємство відкрили в 2009 році. За даними компанії, на базі цього майданчика зібрано вже понад 70 тис. позашляховиків SsangYong.

Наразі компанія представляє в Росії п'ять позашляховиків - Kyron, Rexton, Stavic, Actyon і Actyon Sports.

Нагадаємо, що американський автогігант General Motors зупиняє власні виробничі проекти в Росії на невизначений термін і продовжить роботу в країні лише в якості торгового представництва.

Зараз ви читаєте новину «Корейська SsangYong Motor припинила поставки автомобілів в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі