Ексклюзиви
середа, 18 березня 2015 16:43

General Motors зупинить всі свої заводи в Росії

General Motors зупинить всі свої заводи в Росії
Фото: loveopium.ru

Американський автоконцерн General Motors на невизначений термін зупиняє власні виробничі проекти в Росії і продовжить роботу в країні в якості торгового представництва. Про це оголосила компанія, пишуть "Ведомости".

Завод GM в Санкт-Петербурзі - "Джі Ем авто" - буде законсервовано до червня 2015. Співпраця з калінінградським "Автотором", якому GM замовляла випуск своїх машин, завершилася в лютому. Контрактне виробництво на ГАЗі за замовленнями GM закінчиться протягом року.

Спільне підприємство "Джі Ем - АвтоВАЗ" (у партнерів по 50%) продовжить працювати. Але проект будівництва нових цехів і запуску тут виробництва нового покоління Chevrolet Niva також заморожений на невизначений період.

Крім того, GM забирає з російського ринку бренд Opel. У підсумку американський автоконцерн зосередиться в Росії на продажу моделей вищого рівня марки Chevrolet (Corvette, Camaro і Tahoe) і преміум-бренд Cadillac.

Причини реструктуризації бізнесу GM в Росії - економічні, пояснює компанія: падіння продажів через триваюче скорочення російського ринку і девальвації, на тлі якої GM значно підняла свої ціни в Росії.

У 2014 р продажі автомобілів всіх марок концерну GM в Росії впали на 26%, у січні - лютому 2015 - на 75%, свідчать дані Асоціації європейського бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «General Motors зупинить всі свої заводи в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути