понеділок, 04 вересня 2017 12:02

Коли Україна отримає гроші від ЄС

Коли Україна отримає гроші від ЄС
Україна отримає третій транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу після виконання всіх умов. Фото: minfin.com.ua

Україна отримає третій транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу після виконання всіх умов. Зокрема, вирішення проблеми з мораторієм на експорт деревини.

Про це розповів перший секретар відділу торгівлі та економіки представництва ЄС Жослін Гітон в інтерв'ю "Українським новинам".

"Ми все ще дуже чекаємо, що всі умови будуть виконані. Ці питання піднімав віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс з прем'єр-міністром України. Їх також обговорювали президенти Порошенко, Юнкер і Туск", – відзначив Гітон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тримайте темп реформ" - світ реагує на асоціацію України з ЄС

За його словами, ЄС продовжує майже щоденний діалог з українською владою, урядом, Міністерством економічного розвитку та торгівлі й парламентом, аби досягти виконання умов. Зокрема, вирішити проблему з мораторієм на експорт деревини до ЄС.

"Оскільки це питання дійсно є однією з умов відповідного меморандуму про взаєморозуміння, ми сподіваємося на його вирішення у встановлені строки", – сказав Гітон.

У разі виконання усіх зобов'язань третій транш макрофінансової допомоги від ЄС Україна може отримати в січні.

"Може бути невелика технічна затримка у кілька тижнів між прийняттям рішення та безпосередньою виплатою, але якщо все буде добре, то транш нададуть на початку наступного року".

До кінця нинішнього року Україна може отримати 5-й транш від Міжнародного валютного фонду. Такі припущення висловили аналітики інвестиційного банку Morgan Stanley.

Зараз ви читаєте новину «Коли Україна отримає гроші від ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі