вівторок, 13 листопада 2012 19:51

"Київхліб" досі не отримав дешевого борошна

"Київхліб" досі не отримав дешевого борошна
Причина подорожчання хліба - не лише збільшення вартості пшениці. Фото: liga.net

ПАТ "Київхліб", який підвищив ціни на деякі види хлібу, поки не отримав борошно з Аграрного фонду.

Про це повідомив начальник відділу моніторингу аграрного ринку Міністерства аграрної політики та продовольства Ярослав Черевичний у ефірі Українського радіо.

"На сьогодні "Київхліб" уклав угоду з Аграрним фондом на поставку інтервенційного борошна в обсягах 6810 тонн. Проте кошти за борошно ще не проплачувалися, і борошно ще не надходило до "Київхліба", - сказав Черевичний.

За його словами, причина подорожчання хліба - не лише збільшення вартості пшениці.

"В собівартості хліба борошно займає лише 40%. Тут, є інші чинники - це підняття заробітної платні, здорожчання паливно-мастильних матеріалів, матеріально-технічних ресурсів", - зазначив Черевичний.

Нагадаємо, 12 листопада найбільший столичний виробник хліба "Київхліб" збільшив ціну на "Український столичний подовий" на 68 коп. та нарізний батон "Київський" на 34 коп.

Того ж дня Київська міська державна адміністрація (КМДА) заявила, що не бачить економічного підґрунтя для підвищення ціни на хліб, і не виключила можливість звернутися до Антимонопольного комітету (АМК) та Генеральної прокуратури з проханням застосувати відповідні санкції до підприємства "Київхліб".

Сьогодні стало відомо, що голова КМДА Олександр Попов доручив створити у Києві власний резерв борошна, з якого виготовлятимуть хліб обласні хлібокомбінати.

Зараз ви читаєте новину «"Київхліб" досі не отримав дешевого борошна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі