середа, 04 грудня 2013 15:18

Кияни здають авто до ломбарду, щоб отримати гроші на операцію

Кияни здають авто до ломбарду, щоб отримати гроші на операцію
Автоломбард нараховує на позики 0,15% щодня

Принцип роботи автоломбардів нічим не відрізняється від принципу роботи звичайного ломбарду.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів власник одного зі столичних автоломбардів Андрій Іванович.

"Хоча ми відкрили автоломбард, сюди часто приносять скутери і мотоцикли, влітку мали два катери. Тільки яхту ще ніхто не привозив, - говорить Андрій Іванович. - Багато де по місту можете побачити оголошення: "Викуплю ваше авто". Автовикупом ми теж займаємося. Люди закладають свої авто, коли їм терміново треба гроші. Можуть повернути їх через місяць чи кілька тижнів, компенсувавши суму".

Цікавлюся, що треба знати тим, хто хоче віддати авто у ломбард.

"Під заставу авто можна отримати солідну суму і при цьому не доведеться витрачати час на оформлення документів. Оформлення кредиту під заставу автомобіля займе 1-1,5 години. Водію достатньо взяти з собою паспорт і техпаспорт автомобіля. Головне одразу виясніть, під який відсоток вам оформили кредит і до якої дати його потрібно виплатити".

Розповідає, чому люди віддають свої авто у ломбард

"Причини у кожного свої, - запевняє власник ломбарду. - Комусь треба гроші, щоб покрити інший кредит, у когось проблеми в бізнесі, хтось хоче швидше виплатити споживчий кредит, щоб уникнути нарахування штрафів та пені за прострочення. Недавно на два тижні здали автобус "Богдан". Власникові кількох столичних маршруток знадобилися термінові гроші. На що, я не розпитував. Я не банк, тому не завжди цікавлюся навіщо людині гроші. Часто здають авто, коли не мають чим виплачувати кредит за квартиру чи потребують негайних грошей на операцію. Є й такі, які здають своє авто, щоб почати власний бізнес, бо банки не завжди охоче кредитують малий і середній бізнес. А якщо і видають кредит, то виставляють надзвичайно високі відсотки".

Щоб оцінити авто, фахівцям автоломбарду знадобиться 15-20 хв.

"Ми узгоджуємо суму позики з власником авто і пропонуємо йому вигідну процентну ставку. Зазвичай клієнт отримує готівкою 40-50 відсотків від вартості автомобіля. Серед наших клієнтів є люди з поганою кредитною історією. Це ті клієнти банків, які вчасно не погасили свій кредит. Як правило, боржникам сподіватися на новий кредит у банку марно, а от отримати гроші під власне авто цілком реально".

Автоломбард нараховує на позики 0,15% щодня. Тобто 4,5% на місяць. Автомобіль власник залишає на стоянці біля ломбарду.

Зараз ви читаєте новину «Кияни здають авто до ломбарду, щоб отримати гроші на операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі