понеділок, 11 квітня 2011 17:25

Каськів наобіцяв Галичині $ 5 млрд і повернути трудових мігрантів

Каськів наобіцяв Галичині $ 5 млрд і повернути трудових мігрантів

Держава планує надати економіці Галичини $ 5 млрд і повернути в регіон трудових мігрантів.

Про це заявив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів під час розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ з питань розвитку спортивної та туристичної інфраструктури в контексті реалізації Національного проекту "Олімпійська надія - 2022", повідомляє прес-служба Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

"Західний регіон та місто Львів виграють від Національного проекту "Олімпійська надія" незалежно від того, чи будуть у нас проведені Олімпійські ігри. Наша головна мета, навіть не провести Олімпіаду, а повернути в Україну людей - трудових мігрантів, та влити в економіку Галичини до $ 5 млрд, що і має бути зроблено в процесі підготовки 24-х Олімпійських ігор 2015 року", - заявив він.

За словами Касківа, підготовка до Олімпіади у Львові та реалізація Національного проекту "Олімпійська надія – 2022" допоможе залучити регіону, мінімум - $ 1,5 млрд якісних інвестицій у розвиток інфраструктури та створити близько 130 тис. робочих місць, пов'язаних із спортом та туризмом.

Так, він зазначив, зокрема, що "...робота у цьому напрямку дозволить збільшити кількість місць у готелях 3-5 зірок з 6.290 до 23.310, а також створити 2 міжнародні траси для гігантського слалому і прокласти понад 70 гірськолижних трас, які відповідатимуть кращим міжнародним зразкам. У забезпечення роботи нових гірсько-лижниж курортів будуть збудовані більше 30-ти сучасних підйомників крісельного та гондольного типу та багато інших інфраструктурних об'єктів незалежно від того, коли Україна проводитиме зимові Олімпійські ігри. Таким чином, у державі буде створено найбільші в Східно-Центральній Європі гірсько-лижні курорти, завдяки чому розвинеться нова потужна індустрія, будуть створені комплексні бази для майбутніх чемпіонів, для оздоровлення дітей та молоді".

Зараз ви читаєте новину «Каськів наобіцяв Галичині $ 5 млрд і повернути трудових мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі