середа, 09 лютого 2011 15:48

Кабмін не наважився підписати мирову зі спільним підприємством олігархів

Кабмін не наважився підписати мирову зі спільним підприємством олігархів

Кабінет міністрів України відклав затвердження мирової угоди з Vanco Prykerchenska.

Про це журналістам після засідання уряду заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха.

"Питання було знято з порядку денного", - заявив він і додав, що дата розгляду цього питання поки що не затверджена.

Минулого тижня перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв прогнозував підписання мирової угоди з Vanco Prykerchenska в лютому 2011

За його словами, зміни контракту, підписаного в 2007 р., будуть незначні і пов'язані в основному з прийняттям нового Податкового кодексу.

Співпраця з Vanco і відповідний контракт про розподіл продукції вигідний для України, зазначив міністр. "Фактично 50% продукції, яку буде добувати Vanco, буде власністю України", - сказав він.

Як повідомлялося, 13 грудня 2010 Vanco Prykerchenska Ltd і України домовилися ще на 3 місяці продовжити термін призупинення арбітражного процесу в Стокгольмському арбітражному суді з метою підписання мирової угоди.

Відзначимо, на початку грудня 2010 р. міністр охорони навколишнього природного середовища Микола Злочевський повідомляв, що мирова угода з Vanco Prykerchenska буде підписана до кінця 2010 р. Злочевський зазначив, що Мінприроди веде переговори про те, щоб мирова угода з Vanco Prykerchenska не передбачала компенсації з боку України.

У липні 2010 р. Україна і компанія Vanco Prykerchenska призупинили арбітражний процес у Стокгольмському арбітражному суді і почали переговори, метою яких було мирне врегулювання суперечки щодо угоди про розподіл продукції (УРП).

Нагадаємо, в червні 2010 р. Клюєв заявляв, що уряд відновить контракт з Vanco.

Раніше, 21 травня 2009 р., Кабмін Юлії Тимошенко в односторонньому порядку розірвав угоду із зареєстрованою на Бермудських островах компанією Vanco International у зв'язку з переуступкою нею прав на геологорозвідку і розробку нафтогазових родовищ на Прикерченському шельфі Чорного моря в інтересах Vanco Prykerchenska.

Власниками Vanco Prykerchenska з рівним пайовою участю є Vanco International, DTEK Holdings Limited українського бізнесмена Ріната Ахметова, Shadowlight Investments Limited російського бізнесмена Євгена Новицького, а також компанія Integrum Technologies Limited.

За матеріалами РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Кабмін не наважився підписати мирову зі спільним підприємством олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі