четвер, 16 грудня 2010 13:00

У Ахметова вважають, що втратили через Тимошенко $100 млн

У Ахметова вважають, що втратили через Тимошенко $100 млн

Компанія Vanco Prykerchenska (Британські Віргінські острови) вважає, що через дії України втратила більше 100 млн. доларів

Україна за часів прем'єрства Юлії Тимошенко в односторонньому порядку розірвала угоду з компанією про розділ продукції, видобутої на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

"Згідно запиту про арбітраж, компанія Vanco Prykerchenska Ltd заздалегідь оцінила свої збитки у зв'язку з одностороннім розірванням угоди в суму більше 100 млн. доларів", - йдеться в тендерній документації Міністерства юстиції, яку цитують "Українські Новини".

Україну в арбітражному розгляді з Vanco представляє юридична фірма Freshfields Bruckhaus Deringer LLP (Велика Британія).

Раніше Україна і Vanco Prykerchenska домовилися ще на три місяці відстрочити арбітражний процес в Стокгольмському суді, щоб прийти до мирової угоди.

Угода між Кабміном і компанією Vanco International (Бермудські острови) була підписана 19 жовтня 2007 року. Пізніше Vanco International передала всі права і зобов'язання за угодою Vanco Prykerchenska, що і стало основною причиною розірвання договору Кабміном.

Тимошенко, яка очолювала Кабмін на той час, обнародувала дані, за якими засновниками Vanco Prykerсhenska виявилися чотири двадцятирічні студентки. У команді Тимошенко були упевнені, що за ними стоять значніші гравці.

Після того, як власники Vanco зважилися розкрити інформацію про своїх партнерів, виявилось, що з українського боку партнером Vanco виступала компанія, об'єднуюча енергетичні активи Ріната Ахметова, - ДТЕК. Окрім Ахметова, фінансувати проект збиралися російський бізнесмен Євгеній Новіцький і якась компанія Integrum Technologies Ltd.

12 травня 2008 року прем'єр Юлія Тимошенко оголосила про відміну дозволу для "Vanco". Компанія оскаржила це рішення в Арбітражному суді Стокгольма. У березні суд приступив до розгляду суперечки.

Фокус

Зараз ви читаєте новину «У Ахметова вважають, що втратили через Тимошенко $100 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі