понеділок, 18 квітня 2011 17:42

Кабмін хоче збільшити надбавку до тарифів на тепло і електрику

Кабмін  хоче збільшити надбавку до тарифів на тепло і електрику

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді збільшити збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на тепло- і електроенергію з 3% до 4%.

Як йдеться у пояснювальній записці законопроекту, він спрямований на збільшення доходів державного бюджету. Документ у понеділок був переданий на розгляд в парламентські комітети.

На 2010 рік цільова надбавка до тарифів на тепло- і електроенергію була встановлена ??в розмірі 2,6 млрд грн, однак потім її було зменшено на 310 млн 400 тис. грн.

Зменшення збору в 2010 році стало можливим за рахунок невикористання Міністерством енергетики та вугільної промисловості зазначених коштів на фінансування таких програм, як: створення резерву ядерного палива та матеріалів (94 млн грн); створення ядерно-паливного циклу (ЯПЦ) в країні і приведення в безпечний стан уранових об'єктів об'єднання "Придніпровський хімічний завод" (50 млн грн); будівництво енергоблоків і ЛЕП (148,2 млн грн), виконання екологічних заходів у Дніпродзержинську (28,2 млн грн).

Зменшення збору дозволило надати додаткову підтримку і фінансову стабілізацію енергогенеруючим підприємствам галузі.

Нагадаємо, уряд для збільшення доходів держбюджету також запропонував Верховній Раді підвищити плату за користування надрами для видобутку основних корисних копалин в 1,5 рази, а також на 7,1% збільшити рентну плату за нафту і газовий конденсат.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін хоче збільшити надбавку до тарифів на тепло і електрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі