середа, 13 квітня 2011 11:04

Азаров назвав тарифи на житлово-комунальні послуги неприпустимими

Азаров назвав тарифи на житлово-комунальні послуги неприпустимими

Для уряду залишається актуальною проблема свіввідношення доходів громадян з тарифами та цінами.

Про це під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Ви добре знаєте, що це вкрай складне завдання - не допустити зниження рівня життя людей, їхньої купівельної спроможності в умовах, коли світові ціни на нафту та продовольство б'ють рекорди. Життя підтвердило, що уряд провів абсолютно правильне рішення про призначення житлово-комунальних субсидій сім'ям, для яких плата за послуги ЖКГ перевищує 10-15% від сукупного доходу. Це рішення повністю захистило матеріально вразливі сім'ї. В державному бюджеті є необхідні кошти, щоб і надалі захищати сімейні бюджети", - наголосив він.

За словами керівника уряду, на 1 березня цього року субсидії отримали 1,31 млн родин. Азаров вважає неприпустимим коли сім'я з чотирьох осіб, яка мешкає в трикімнатній квартирі площею 99 квадратних метрів платить за послуги ЖКГ 1 тисячу гривень, тоді як середня зарплата в Україні складає 3,5 тисячі гривень.

Прем'єр вимагає від профільних міністерств та відомств завершити роботу з аналізу обгрунтованості підвищення тарифів на послуги ЖКГ.

"Наступного тижня такий аналіз надасть Державна фінансова інспекція. Водночас чекаю від віце-прем'єра Віктора Тихонова, місцевих органів влади конкретного плану дій, спрямованих на вирішення цього питання", - зауважив прем'єр.

Він впевнений, що восени має запрацювати єдиний державний інформаційний центр моніторингу та реєстрації тарифів та цін в економіці.

За словами керівника уряду, це сприятиме, зокрема, оперативному моніторингу цін та тарифів на послуги ЖКГ.

Раніше прем'єр на прес-конференції заявляв, що тарифи на житлово-комунальні послуги за нинішньої економічної ситуації слід обов'язково підвищувати.

Зараз ви читаєте новину «Азаров назвав тарифи на житлово-комунальні послуги неприпустимими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі