пʼятниця, 31 березня 2017 00:17

Хто найшвидше знаходить нову роботу - опитування

Хто найшвидше знаходить нову роботу - опитування
the-village.ru

Кожен десятий пошукач роботи витратив на пошуки більше року. Тривалий пошук роботи вважається прийнятним для керівників чи тих, хто змінюють сферу діяльності. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла кар'єрний консультант Тетяна Волошина.

Найшвидше роботу знаходять продавці і програмісти, логісти, фахівці в галузі мас-медіа, працівники важкої промисловості, за даними кадрового порталу HeadHunter Україна. Серед опитаних, які шукали роботу за останні півроку, 14% знайшли нове місце за кілька тижнів. 6% шукали півроку. Кожен двадцятий - більше року.

"Однозначних норм, впродвж якого часу прийнятно шукати роботу, немає. Це завжди залежить від кваліфікації кандидата та того, наскільки поширена посада. Для топ-керівників і півроку шукати нормально. Пошук також може затягуватись для тих, хто прагне змінити сферу діяльності", - коментує Волошина.

За даними дослідження, найвищий показник працевлаштування у сфері важкої промисловості. Там чверть пошукачів знаходять роботу за 2-3 тижні. У торгівлі, логістиці, медіа, ІТ за місяць працевлаштовується 20%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знайти роботу мрії: 5 практичних порад від кадровика

"На швидкість пошуку впливають суб'єктивні фактори. Наприклад, якщо людина претендує на більшу за ринкову зарплату або меншу. Часто з резюме незрозуміло, чим пошукач займався. Традиційно через стеререотипи роботодавців затягуються пошуки роботу у кандидатів за п'ятдесят. У програмістів на стартових посадах висока конкуренція. Наприклад, важко працевлаштуватися тестувальнику", - каже Тетяна Волошина.

Українці почали частіше змінювати фах, сферу діяльності. Дехто йде з офісу не через нудьгу чи низьку зарплату. А тому що це зараз модно. Пробують почати власний бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Хто найшвидше знаходить нову роботу - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі