неділя, 26 березня 2017 10:34

Як знайти роботу мрії: 5 практичних порад від кадровика

Як знайти роботу мрії: 5 практичних порад від кадровика
Як знайти роботу мрії / Фото: Громадський простір

Щоб знайти роботу мрії, слід зробити правильні акценти в резюме та добре підготуватися до співбесіди з роботодавцем. 5 порад пошукачам роботи в коментарі для Gazeta.ua дала кар'єрний консультант Тетяна Волошина.

1. Ідеальне резюме - не більше 2 сторінок

"Цього достатньо, щоб виділити основне та важливе для вакансії, на яку кандидат претендує. Детальніше резюме може бути у топ-менеджерів. Основний акцент в резюме – на ключових навичках кандидата та доречному для даної вакансії досвіді", - коментує Тетяна Волошина.

Якщо потрібного досвіду немає, виділіть зацікавленість в професійній сфері: профільні тренінги, конференції.

"Резюме повинно демонструвати, що кандидат усвідомлено обрав професію", - каже експерт.

2. "Продайте" себе у супровідному листі

Супровідний лист повинен посилити резюме.

"У ньому маєте відповісти на питання: "Чому саме я - найкращий кандидат для вашої компанії?" Скласти його слід за чіткою структурою", - наголошує Волошина.

Радить виокремити 3 пункти.

"По-перше, напишіть, що претендуєте на цю позицію. Як ви прагнете її отримати. Далі - чому хочете працювати саме в цій компанії. Врешті, розкажіть про себе. Який ваш досвід буде корисний саме для цієї посади", - розповідає кар'єрний консультант.

3. Адресуйте звертання

Якщо дізнаєтеся ім'я менеджера з персоналу, адресуйте йому супровідного листа. Це додасть вам балів. Формулювання мають бути чіткими та грамотними.

4. Шукайте роботу через соцмережі

Шукати роботу через Facebook найкраще тим, хто не боїться заявляти про себе.

"Такі пости мають успіх, якщо написані цікаво та креативно. Якісна фотографія підсилює враження. Найкраще так шукати роботу спеціалістам з невеликим досвідом роботи та тим, хто може працювати у різних сферах, наприклад, з документами, людьми", - радить фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайти роботу після 45: рекрутер дав поради

5. Критично ставтесь до інформації

Перед співбесідою слід познайомитися детальніше, чим займається компанія. Уважно прочитайте опис вакансії, відгуки про роботодавця.

"Відгукам слід довіряти не завжди. Хто владнав усі питання з роботодавцем, не буде писати відгуки на сайти. Не варті уваги емоційні нарікання", - уточнює Тетяна Волошина.

Українці почали частіше змінювати фах, сферу діяльності. Дехто йде з офісу не через нудьгу чи низьку зарплату. А тому що це зараз модно.

Зараз ви читаєте новину «Як знайти роботу мрії: 5 практичних порад від кадровика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі