пʼятниця, 13 травня 2011 15:53

Губернатор Київщини затаврував бюрократію

Губернатор Київщини затаврував бюрократію

Київщина отримала 100 млн. євро інвестицій для запуску нових потужностей підприємства по виробництву м'яса птиці „Агромарс".

Про це під час засідання регіонального Комітету з економічних реформ при Київській  обласній державній адміністрації заявив губернатор області Анатолій Присяжнюк.

„В області ростуть темпи економічних показників, - сказав у вступному слові Присяжнюк. - 2010 року займали 24 місце, тепер на 4 місці за соціально-економічним показникам в державі. Цього року отримали 189 млн грн. додаткових надходжень до бюджету".

Губернатор прогнозує, що у 2011 році столична область завершить 21 інвестиційний проект і почнуть ще з десяток проектів, які здаватимуть 2012-2013. Наводить у якості прикладу свинарський комплекс „Нива Переяславщини", який здаватимуть у червні.

За словами Присяжнюка, на нього витратили 90 мільйонів гривен.

При цьому за словами губернатора інвестиційній привабливості регіону суттєво заважає бюрократія.

„Ми збирали архітекторів. Ви знаєте, що не одне погодження у нас не пройде, поки не заплатять кошти. І не в державу, а в приватну структуру. Так бути не може. Нам треба зробити доступними товари, які вирощують наші виробники", - підкреслив чиновник.

За його словами з цією метою будуть проводитися ярмарки з продажу продукції.

„Даю доручення проводити їх кожну суботу з 14 до 20 години. Ярмарки мають бути одночасно промисловим та сільськогосподарськими. Туди зможе вийти будь-хто, і не треба платити ті дурні кошти власникам ринків. Влада робить доступним реалізацію товарів. Кожну п'ятниця ярмарка вже проходить у Лютіжі. Невже до цього складно додуматися самостійно, а треба підказка. Якщо запряглися, тягніть цей плуг. Я сам з заступниками тягнути не буду. Потрібно думати за овочесховища. Потрібно порахувати скільки овочів треба місту, селам, школам. Дожилися, 99 % картоплі вирощують у приватному секторі! Я не раз вас попереджав – голова сільради, дипкорпус відповідатиме за пусті землі. Чиї б це не були паї", - підкреслив губернатор

Під час засідання також було розглянуто питання стосовно впровадження в життя закону про доступ до публічної інформації.

„Ми вивчимо цей закон і подумаємо, як його реалізувати. Там стислі терміни для відповіді. Перші 2 місяці будуть сплеск заяв. Вони мають бути розглянуті за 5 днів. Треба буде підібрати спеціалістів, які даватимуть кваліфіковані відповіді", - провів лікбез чиновникам Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Київщини затаврував бюрократію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі