середа, 04 травня 2011 17:46

Присяжнюк мріє збільшити виробництво плодово-ягідної продукції у 8 разів

Присяжнюк мріє збільшити виробництво плодово-ягідної продукції у 8 разів

У 2010 році вітчизняним аграріям вдалося збільшити порівняно з 2009 роком виробництво плодово-ягідної продукції на 33%, що склало 286,8 тис. т.

Про це повідомила пресс-служба Міністерства аграрної політики та продовольства з посиланням на заяву очільника відомства Миколи Присяжнюка, яку він зробив під час робочої поїздки в АР Крим.

"Завдяки фінансовій підтримці Міністерства аграрної політики та продовольства України до 2025 року виробництво плодово-ягідних культур може збільшитися майже у 8 разів (до 2257 тис. т) порівняно з 2010 роком", - йдеться у повідомленні.

За даними Мінагропроду, до 2015 року планується збільшити плодово-ягідне виробництво в Україні в 1,5 рази (до 436,6 тис. т), до 2020 року в 4 рази (до 1118,7 тис. т), а вже у 2025 році очікується вироблення майже у 8 разів більше (до 2257 тис. т) порівняно з 2010 роком. Такий рівень виробництва плодово-ягідної продукції можна буде забезпечити завдяки ефективній реалізації Державної програми фінансової компенсації витрат на садівництво, яка передбачена до 2025 року.

"Досягти таких показників урожайності планується завдяки державній програмі компенсації витрат, понесених виробниками на створення садів, виноградників і холодильників з технологією РГС (регульоване газове середовище)", - наголошують у Мінагропроді.

Програмою передбачена фінансова компенсація створення садів, виноградників чи холодильників у розмірі до 100% підприємствам будь-якої форми власності.

"Україна повинна забезпечити виробництво продукції садівництва на достатньому рівні для максимального задоволення продовольчих потреб споживачів. Саме тому першочерговим завданням Мінагропроду у сфері садівництва є збільшення державної підтримки інноваційних технологій у виробництві плодово-ягідних культур. Це дозволить повністю забезпечити фруктово-ягідну складову споживчого кошика кожного жителя", - заявив Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк мріє збільшити виробництво плодово-ягідної продукції у 8 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі