четвер, 04 серпня 2011 20:35

Говорити про девальвацію гривні зараз не доводиться - банкір

Говорити про девальвацію гривні зараз не доводиться - банкір

Курс гривні по відношенню до долара залишиться більш-менш стабільним в найближчій перспективі.

Такий прогноз озвучив керівник відділу аналізу і досліджень комерційного банку Дмитро Салогуб в ефірі Першого ділового каналу.

"Навряд чи побачимо якісь значні коливання. Може, 7,95-8. Нацбанк намагається утримувати психологічний рубіж в 8 гривень. Можна розраховувати, що в разі девальваційного тиску буде і далі підтримувати гривню нижче 8 гривень за долар", - сказав він.

За його словами, зробити прогноз щодо курсу гривні в довгостроковій перспективі складно.

"На 100% не можна бути впевненим, тому що ситуація на світових ринках міняється щодня. Ми бачимо, що відбувається з Італією та Іспанією, тому робити якісь прогнози досить важко. Однак виходячи з того, що ми сьогодні бачимо за темпами економічного зростання, платіжному балансу, говорити про девальвацію гривні не доводиться. Ситуація більш-менш керована, але лише на сьогоднішній день", - підкреслив банкір.

У той же час Салогуб позитивно оцінив перспективи платіжного балансу України.

"За нашими прогнозами, позитивне сальдо на кінець року збережеться в розмірі 2-3 мільярдів доларів. Однак у нас є елемент нестабільності, пов'язаний з попитом на іноземну валюту, ця цифра зашкалює - там більше 5 мільярдів", - вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Говорити про девальвацію гривні зараз не доводиться - банкір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі