четвер, 21 липня 2011 21:32

Нацбанк готує українців до невеликої девальвації?

Нацбанк готує українців до невеликої девальвації?

Курс гривні по відношенню до долара може скласти 8,2—8,3 гривні за долар на кінець поточного року.

Такий прогноз озвучив керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман в ефірі Першого ділового каналу.

"Мій базовий сценарій: на кінець 2011 року гривня коштуватиме в районі 8,2—8,3. Приблизно такі ж очікування у більшості великих бізнесменів", — сказав він.

Прогноз Національного банку, який збігається з думкою експерта, він пояснив тим, що регулятор, мабуть, готує населення до невеликої девальвації гривні.

"Тому що є певний негатив: негативний торговий баланс. До кризи річний рівень дефіциту торгового балансу становив понад 10 мільярдів доларів. Сьогодні — 5—5,5 мільярдів доларів, більшу його частину покривають гроші гастарбайтерів плюс приплив зовнішніх кредитів", — зазначив він.

Крім того, Найман поділився своєю думкою щодо впливу можливого дефолту США на Китай — країну з однією з найбільших економік світу.

"Якщо з економікою США відбудеться щось погане, Китай точно так же звалиться. Вони піднялися на дешевих товарах для всього світу і дешевій робочій силі. Але на сьогодні робоча сила у них не така вже й дешева, є маса країн, де вона дешевша. Крім того, якісний китайський товар уже не коштує дешевше навіть, ніж європейські аналоги. По суті, вони втратили свою конкурентну перевагу", — вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк готує українців до невеликої девальвації?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі