вівторок, 09 серпня 2011 14:06

Головний винуватець кризи 2008 року попросив у мінфіну США 1,5 мільярда

Головний винуватець кризи 2008 року попросив у мінфіну США 1,5 мільярда

Іпотечна компанія Freddie Mac за підсумками другого кварталу 2011 року зафіксувала збиток у $ 2,1 млрд, і просить у міністерства фінансів США допомоги в розмірі $ 1,5 млрд.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

"Слабкість ринку робочої сили призвела до зниження продажів будинків у другому кварталі. Ми дуже обережні в прогнозах з приводу ринку сімейної іпотеки, хоча і очікуємо певного поліпшення в другому півріччі", - заявив генеральний директор Freddie Mac Чарльз Є. Хандельман.

У понеділок ввечері міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгострокові кредитні рейтинги Fannie Mae і Freddie Mac слідом за зниженням суверенного рейтингу США.

За словами Хандельмана, цей крок може завдати шкоди ліквідності компанії.

Fannie Mae, друга найбільша іпотечна держкорпорація США, за другий квартал 2011 року отримала чистий збиток у $ 2,9 млрд і запросила Мінфін про допомогу в розмірі $ 5,1 млрд.

Fannie Mae і Freddie Mac є найбільшими іпотечними корпораціями США - вони володіють або надають гарантії за іпотечними кредитами на $ 5,4 трлн від загального об'єму американської житлової іпотеки, що становить $ 11 трлн.

Діяльність Freddie Mac стала причиною кризи, що вибухнула в 2008 році.

Зараз ви читаєте новину «Головний винуватець кризи 2008 року попросив у мінфіну США 1,5 мільярда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі