понеділок, 08 серпня 2011 10:00

Ціни на нафту обвалилися після пониження рейтингу США

Ціни на нафту обвалилися після пониження рейтингу США

Нафта обвалилася більш ніж на $ 3 в понеділок, після того як агентство Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг США, посиливши побоювання про попит у найбільшому світовому споживачі енергії.

Вересневі фьючерси на американську легку нафту подешевшали на $ 3,23 до $ 83,66 за барель. Ф'ючерси на нафту Brent знизилися на $ 2,82 до $ 106,55 за барель.

Щоб заспокоїти інвесторів, "Велика сімка" розвинених країн висловила впевненість в американських Treasuries і заходах, які вживає Європейський центробанк для запобігання поширення кризи в Європі.

"У результаті зниження для США зросте вартість запозичень. США доведеться стримати потік грошей, щоб скоротити дефіцит. Це може знизити споживання в країні, зменшуючи попит на нафту", - сказав Кен Хасегава з Newedge brokerage.

Standard and Poor's спробувало заспокоїти ринки, сказавши, що пониження рейтингу США не зробить негайного впливу на суверенні позичальників в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Проте агентство заявило, що нова світова фінансова криза може цього разу сильніше вдарити по азіатським державам.

Азіатські акції подешевшали, а долар впав до рекордного мінімуму до швейцарського франка, тоді як золото піднялося до нового рекордного рівня - майже $ 1,690 за унцію.

Американські ф'ючерси на фондові індекси відкрилися різким зниженням в перший день торгів після скорочення рейтингу, на побоюваннях, що таке рішення підвищить вартість запозичень для американського уряду, компаній і споживачів.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту обвалилися після пониження рейтингу США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі