пʼятниця, 20 листопада 2020 15:30

Глобальна торгівля скоротиться до кінця року - СОТ

Глобальна торгівля скоротиться до кінця року - СОТ
Вірус продовжує створювати невизначеність у світовій торговій системі, попри високі показники. Фото: pixabay

Сильний підйом глобальної торгівлі протягом 3-го кварталу 2020-го може вповільнитися до кінця року через нову хвилю коронавірусу.

Світова організація торгівлі стверджує, що успішне випробування вакцин може й не посприяти зростанню торгової активності між країнами, повідомляє Bloomberg.

Торговий індекс СОТ зріс у 3-му кварталі з 84,5 до 100,7, де 100 означає розвиток торгівлі й у майбутньому кварталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вартість українських брендів зросла: назвали місце країни у світовому рейтингу

Ефективно долає економічні наслідки коронавірусу Китай — країна впевнено стримує поширення інфекції, а приріст ВВП наздогнав докоронавірусний рік. Схожі економічні успіхи продемонструвала й економіка США , але нова хвиля інфекції ставить ці досягнення під ризик.

Вірус продовжує створювати невизначеність у світовій торговій системі, попри високі показники. Рух товарів до кінця року ймовірно сповільниться через зниження попиту. Нова хвиля коронавірусу поширюється в країнах з найсильнішими економіками, що призводить до запровадження нових обмежень чи локдаунів. Це підживлює електронну комерцію, але перевантажує ланцюги поставок.

У СОТ вважають, що сподіватися на вакцини, як фактор подальшого пожвавлення світової торгівлі, поки що рано. Попри швидкий розвиток препаратів та багатообіцяльні результати випробувань, розподіл між країнами почнеться не швидко. Звістки про досягнення в тестуванні вакцин добре відобразилися на фондових ринках.

Якщо 2021 року вакцини проти Covid-19 отримають широке поширення і допоможуть оживити світову торгівлю, то долар може впасти на 20%. Експерти вважають, що політика Федеральної резервної системи поряд з масовою вакцинацією буде більш значним двигуном курсу долара в майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Глобальна торгівля скоротиться до кінця року - СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі