вівторок, 22 лютого 2022 13:02

Фондовий ринок РФ упав, рубль став найнестабільнішою валютою в світі

Фондовий ринок РФ упав, рубль став найнестабільнішою валютою в світі
Російський фондовий ринок впав майже на 10%. Фото:economica

На відкритті торгів 22 лютого російський фондовий ринок впав на понад 9%. Курс долара після незначної корекції наблизився до 81 руб. і продовжує зростання. Євро подолало позначку 91 руб.

Таким падінням ринок відреагував на визнання РФ так званих "Л/ДНР" та відправлення військ до ОРДЛО, пише Forbes.

Рубль вийшов на перше місце за волатильністю серед світових валют на тлі зростання геополітичної напруги. Російська валюта обійшла навіть турецьку ліру, яка раніше пережила рекордний обвал.

Індекс Мосбіржі опустився до 2756,46 пункту, що на 9,2% нижче за закриття минулої торгової сесії. Індекс фондової біржі РТС втратив 10,9% та на мінімумі становив 1075,98 пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін вимагає "гарантій безпеки", які підірвуть суверенітет держав Східної і Центральної Європи – що пише світова преса

Курс долара, який вчора перевищив 80 руб., після незначної корекції знову пішов вгору і у вівторок наблизився до 81 руб. На максимумі він торгувався по 80,97 руб.

Євро подорожчало до понад 91 руб. і на максимумі торгувалося по 91,45 руб, дорожчаючи на 1,4% до закриття 21 лютого. На 10:29 вівторка за Києвом європейська валюта коштувала 90,7 руб., додаючи 0,6%.

У вівторок центробанк РФ оголосив про заходи для підтримки російських банків на тлі обвалу ринків.

Учасники ринку побоюються подальших санкцій Заходу.

Через загрозу вторгнення Росії Україна щомісяця з січня 2022 року втрачає до $5 млрд.

Про це заявив заступник голови Офіса президента Ростислав Шурма.

"Безповоротні втрати становлять у цій стресовій ситуації два - три мільярди доларів на місяць. Це зупинені інвестиції, додаткова інфляція, втрати в туристичній сфері, скорочення авіаперевезень", - сказав урядовець.

Також , за його словами, Україна втрачає на фінансових ринках через спекулятивний тиск. Він блокує запозичення і тисне на курс. Спекулятивний тиск на валютний ринок майже півтора - два мільярди доларів на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Фондовий ринок РФ упав, рубль став найнестабільнішою валютою в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі