вівторок, 18 грудня 2012 11:47

Фірташ почав переговори про поставки газу для української промисловості

Фірташ почав переговори про поставки газу для української промисловості
Дмитро Фірташ планував обговорювати питання поставок газу за нижчими цінами в Туркменістані. Фото: dmitryfirtash.com

Глава Федерації роботодавців України (ФРУ) Дмитро Фірташ розпочав проведення переговорів про постачання газу для української промисловості.

Про це повідомило інформоване джерело.

"У понеділок з ініціативи НАК "Нафтогаз України" відбулося засідання президії ради ФРУ. За підсумками зустрічі було вирішено, що залучення альтернативних газових трейдерів на український ринок дозволить знизити ціни на газ. ФРУ уповноважила голову організації Фірташа взяти участь у переговорному процесі. У свою чергу, Фірташ підтримав думку учасників засідання і вже розпочав переговори", - зазначив він.

Співрозмовник не уточнив, де саме проходять переговори, але зазначив, що Фірташ планував обговорювати питання поставок газу за нижчими цінами в Туркменістані, Росії, Казахстані, Узбекистані.

В Києві 17 грудня за ініціативою НАК "Нафтогаз України" пройшло засідання президії ради ФРУ, в якому взяли участь представники галузей - найбільших споживачів газу.

Учасники зустрічі зазначили, що чинний газовий контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом" робить неконкурентоспроможними українські промпідприємства, а лібералізація ринку газу дозволить українським компаніям отримувати паливо за нижчою ціною.

За підсумками засідання прийнято рішення про те, що ФРУ візьме активну участь у пошуку альтернативних джерел газу для потреб української промисловості. Створений ФРУ та "Нафтогазом" тимчасова координаційна рада допоможе українським підприємствам перейти на нові умови роботи ринку газу.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ почав переговори про поставки газу для української промисловості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі