четвер, 11 липня 2013 16:34

Фірташ і Ахметов "забракували" LNG-термінал - експерт

Фірташ і Ахметов "забракували" LNG-термінал - експерт
Олег Гавриш: Ахметов і Фірташ порахували, що вкладати гроші в LNG-термінал не доцільно. Фото: pravda.com.ua

Українські підприємці Дмитро Фірташ і Рінат Ахметов вважають нерентабельним інвестування в будівництво LNG-терміналу з прийому зрідженого газу в Україні.

Про це розповів енергетичний експерт Олег Гавриш в ефірі "Ера-FM"

"Ахметов і Фірташ, порахувавши рентабельність цього терміналу, дійшли висновку, що взагалі не доцільно вкладати в нього гроші. Існує певна проблема прокачування газу через Босфор. Всі вуглеводні йдуть з Новоросійська через Босфор до Європи. У зворотному напрямку їх ще ніхто ніколи не провозив. Для початку потрібно вирішити цю проблему, розрахувати маршрут постачання газу. І у Фірташа, який торгує газом, і у Ахметова, є свої підрозділи, які займаються прорахунком торговельних мереж. Вони прораховували це питання. Їх розрахунки показують, що постачання газу на LNG-термінал не окупить себе", - сказав Гавриш.

Нагадаємо, повноважний посол Республіки Корея в Україні Кім Ін-Цжун заявив, що корейські компанії розглядають можливість взяти участь у будівництві LNG-терміналу в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ і Ахметов "забракували" LNG-термінал - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі