середа, 08 травня 2024 19:06

Укренерго обмежив постачання електрики бізнесу і звернувся до українців

Укренерго обмежив постачання електрики бізнесу і звернувся до українців
Енергопостачання промисловості та бізнесу обмежили з 18:00 до 23:00. Фото: Pexels

Диспетчерський центр "Укренерго" обмежив енергопостачання промисловості та бізнесу з 18:00 до 23:00.

Обсяг обмежень рівномірно розподілять між усіма областями, повідомили у компанії.

Обмеження запровадили через дефіцит електроенергії, викликаний масованим російським обстрілом енергетичних об'єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По всій країні запровадять контрольовані обмеження енергопостачання

"Якщо ввечері споживання продовжить зростати, "Укренерго" буде змушене вдатися до крайнього заходу збалансування енергосистеми – застосувати аварійні відключення для побутових споживачів по всій Україні. Щоб цього уникнути, ощадливо споживайте електроенергію з 18:00 по 23:00", - закликали в "Укренерго".

Українців додатково попросили не вмикати потужні електроприлади одночасно, перенести прання на ніч та вимикати світло у порожніх приміщеннях.

Бізнес та промисловість закликають зменшити освітлення торгівельних залів та використання енергоємного обладнання, переглянути виробничі процеси, максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.

У ніч на 11 квітня російські окупанти завдали чергового комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА по Україні. Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу.

За даними Повітряних сил ЗСУ, у результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей: 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, 39 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Зараз ви читаєте новину «Укренерго обмежив постачання електрики бізнесу і звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі