четвер, 11 квітня 2024 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія випустила по Україні 42 ракети та 40 дронів. У ЗСУ сказали, скільки вдалося збити

У ніч на 11 квітня російські окупанти завдали чергового комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА по Україні.

Основним напрямком атаки була Львівщина. загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Автор: t.me/ComAFUA
  Росія атакувала Україну ракетами та дронами
Росія атакувала Україну ракетами та дронами

За його словами, росіяни випустили по Україні 42 ракети:

- 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська область РФ);

- шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" з винищувачів МіГ-31К (район пусків – Тамбовська область РФ);

- 12 зенітних керованих ракет С-300 (пуски із Бєлгородської області РФ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар РФ по Львівщині: в ОВА повідомили деталі

Окрім того, загарбники випустили 40 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 із районів Приморсько-Ахтарська в РФ та з мису Чауда в тимчасово окупованому Криму та чотири керовані авіаційні ракети Х-59 - із повітряного простору окупованої Запорізької області.

"До відбиття повітряного нападу противника було залучено винищувальну авіацію та зенітні ракетні війська Повітряних сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України", - зазначив Олещук.

У результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей: 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, 39 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Під час повітряної тривоги, оголошеної в Україні у ніч на 11 квітня, Росія кількома хвилями атакувала ударними дронами. Пізніше по Україні випустили різні види ракет. У тому числі гіперзвукові "Кинджали".

Місцеві пабліки повідомляли про вибухи у деяких регіонах України. Зокрема, щонайменше 10 ударів ворог завдав по критичній інфраструктурі Харкова та області.

Зараз ви читаєте новину «Росія випустила по Україні 42 ракети та 40 дронів. У ЗСУ сказали, скільки вдалося збити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі