четвер, 21 липня 2011 15:19

ФІФА тестуватиме 9 систем взяття воріт

ФІФА тестуватиме 9 систем взяття воріт

Дев'ять компаній надіслали до Міжнародної федерації футболу (ФІФА) свої варіанти технологій визначення взяття воріт (GLT), повідомляє офіційний сайт ФІФА.

Перший етап тестів систем, представлених виключно європейськими компаніями, пройде з вересня по грудень нинішнього року. Кожна система буде оцінена за великим числом критеріїв при різному рівні освітлення.

За підсумками першого етапу тестів технології повинні давати результат з 90-процентною точністю, а також посилати сигнал на годинник арбітра матчу.

Результати тестування будуть представлені Міжнародній раді футбольних асоціацій (IFAB), який наділений повноваженням змінювати правила гри у футбол, 3 березня 2012 року. Компанії, системи яких подолають перший раунд відбору, продовжать змагання в ході другого етапу тестів, запланованого на березень-червень 2012 року.

Очікується, що остаточне рішення може бути ухвалене на засіданні IFAB в липні.

Питання про необхідність введення технології визначення голу виник після того, як арбітр зустрічі 1 / 8 фіналу чемпіонату світу в ПАР Англія - Німеччина (1:4) помилково не зарахував взяття воріт німців.

Зараз ви читаєте новину «ФІФА тестуватиме 9 систем взяття воріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі