середа, 02 березня 2022 13:50

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС відключив Росію від SWIFT

ЄС відключив Росію від SWIFT
Російським банкам дали 10 перехідних днів. Фото: Reuters

Європейський Союз ухвалив відключення семи російських банків від SWIFT - міжнародної міжбанківської системи передавання інформації і здійснення платежів.

Про це повідомила Рада ЄС.

Банкам дадуть 10 перехідних днів для відключення. Відключення запрацює з 12 березня.

Йдеться про ВТБ, "Россия Банк", "Банк Открытие", "Новикомбанк", "Промсвязьбанк", "Совкомбанк" і ВЕБ РФ.

Також заборона стосується будь-якої юридичної особи чи організації з РФ, чиї майнові права належать понад як на 50% вищезгаданим банкам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія практично оголосила дефолт - Шмигаль

Європейським юридичним і фізичним особам заборонили брати участь у будь-яких майбутніх проєктах Фонду прямих інвестицій - відомого як фонд президента країни-агресора Володимира Путіна і його найближчого оточення.

ЄС заборонив продавати, постачати, передавати та експортувати банкноти у євро до РФ або будь-якій фізичній, юридичній особі, органу в РФ, зокрема, уряду і Центральному банку, або для використання в РФ.

Цього тижня Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти Центрального банку РФ і Російського фонду прямих інвестицій.

Велика Британія оголосила, що заморожує активи ВТБ-банку й можливості роботи "Аерофлоту". Британський прем'єр Борис Джонсон пообіцяв санкції проти інших російських банків.

Зараз ви читаєте новину «ЄС відключив Росію від SWIFT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі